FILMSKE PRIČE | Aljoša Vučković

Datum: 
26.04.2024.

Gost serijala Filmske priče u petak, 26. aprila, sa početkom u 19 časova, u Čitaonici Gradske biblioteke, biće glumac Aljoša Vučković. Vučković je završio Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića. Pred kamere je prvi put stao u filmu „Kaja, ubit ću te!” u režiji Vatroslava Mimice. U mladosti je sarađivao sa istaknutim režiserima. Izdvajaju se filmovi: „Prvi splitski odred” Vojdraga Berčića, „Užička republika” Živorada Žike Mitrovića, kao i „Povratak otpisanih” Aleksandra Đorđevića.

Ostvario je zapažene uloge i u televizijskim filmovima: „U banji jednog leta” Nikole Rajića, „Crni petak” Zdravka Šotre, „Ujed” Bahrudina Bate Čengića i „Aranđelov udes” Đorđa Kadijevića.

Najšira publika ga pamti po ulogama u serijama „Velo misto” Joakima Marušića, „Hajdučki gaj” Branka Šmita, „Vuk Karadžić” Đorđa Kadijevića, „Bolji život” Aleksandra Đorđevića i Mihaila Miše Vukobratovića, „Srećni ljudi” Aleksandra Đorđevića i Slobodana Šuljagića, „Kraj dinastije Obrenović” Save Mrmka i „Moj rođak sa sela” Marka Marinkovića.

Intervju sa Aljošom Vučkovićem vodiće Milan Rakić, autor Filmskih priča.