ФИЛМСКЕ ПРИЧЕ | Аљоша Вучковић

Датум: 
26.04.2024.

Гост серијала Филмске приче у петак, 26. априла, са почетком у 19 часова, у Читаоници Градске библиотеке, биће глумац Аљоша Вучковић. Вучковић је завршио Академију за позориште, филм, радио и телевизију у Београду, у класи професора Миленка Маричића. Пред камере је први пут стао у филму „Каја, убит ћу те!” у режији Ватрослава Мимице. У младости је сарађивао са истакнутим режисерима. Издвајају се филмови: „Први сплитски одред” Војдрага Берчића, „Ужичка република” Живорада Жике Митровића, као и „Повратак отписаних” Александра Ђорђевића.

Остварио је запажене улоге и у телевизијским филмовима: „У бањи једног лета” Николе Рајића, „Црни петак” Здравка Шотре, „Ујед” Бахрудина Бате Ченгића и „Аранђелов удес” Ђорђа Кадијевића.

Најшира публика га памти по улогама у серијама „Вело мисто” Јоакима Марушића, „Хајдучки гај” Бранка Шмита, „Вук Караџић” Ђорђа Кадијевића, „Бољи живот” Александра Ђорђевића и Михаила Мише Вукобратовића, „Срећни људи” Александра Ђорђевића и Слободана Шуљагића, „Крај династије Обреновић” Саве Мрмка и „Мој рођак са села” Марка Маринковића.

Интервју са Аљошом Вучковићем водиће Милан Ракић, аутор Филмских прича.