Оtvorena izložba skulptura "Antić i njegovo doba"

Datum: 
16.03.2018.

Poslednjeg dana manifestacije „Antićevi dani“, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić otvorio je izložbu skulptura Dragana Radenovića, pod nazivom „Antić i njegovo doba“.

- Zaveštanje naših velikana ne smemo zaboraviti, a izložba skulptura Dragana Radenovića sigurno zavređuje našu punu pažnju i predstavlja lep način da obeležimo završnicu Antićevih dana. Organizacioni odbor je nastojao da manifestacija, kroz različite umetničke žanrove na najbolji način predstavi lik i delo Miroslava Antića– izjavio je Dalibor Rožić i proglasio izložbu otvorenom.

Vajar i profesor Dragan Radenović rođen je 1951. godine u Sarajevu. Nakon stečene doktorske disertacije u Moskvi, predaje na Kembridžu i Harvardu. Izlagao je u najznačajnijim kulturnim metropolama i izradio skulpturu najvećeg američkog filozofa Vilarda Van Ormana, glumice i kneginje Grejs Keli, revolucionarnog atletičara Džona Kelija i drugih. Za njegov rad veliko interesovanje iskazuju i neki od najmoćnijih i najuglednijih ličnosti na svetu, a dovoljno je samo spomenuti imena Vladimira Putina, Nikole Sarkozija i Jovana Pavla II.

Izložba „Antić i njegovo doba“ je postavljena je u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i traje do 19. marta.