Вести

Датум:
14.12.2020.

Поводом обележавања 140 година од објављивања првог броја Змајевог часописа ''Невен'', Новосадски дечији културни центар приредио је специјално издање часописа на 48 страница, као и изложбу насловних страна првих бројева часописа ''Невен'' у галерији Центра. Изложбу и промоцију првог броја листова за децу "Невен" и "Мали Невен" посетио је члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

- Град је преузео оснивачка права над издавањем...

Датум:
04.12.2020.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Матицу српску и том приликом разговарао са председником те најстарије српске књижевне, културне и научне институције проф. др Драганом Станићем о акутуелним пројектима и наставку сарадње.

- Време у којем живимо је пуно изазова и актуелна ситуација је тешка, али с друге стране не можемо да занемаримо и неке друге аспекте живота и деловања, пре свега најзначајних установа и институција у...

Датум:
27.11.2020.

Након што су медији у региону објавили вест да услед кризе изазване пандемијом Егзит фестивал разматра селидбу из Србије, данас је у Новом Саду одржан састанак градоначелника Милоша Вучевића са представницима Егзит тима. На састанку је градоначелник упознат са веома тешком ситуацијом у којој се нашла целукупна музичка и манифестациона привреда у Србији и свету, као и о пракси европских земаља у вези са подршком својим најугроженијим...

Датум:
27.11.2020.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић заједно је са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком културе и информисања Мајом Гојковић обишао неколико објеката на Петроварадинској тврђави и улице подграђа. У присуству директора Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада Синише Јокића они су разговарали о тренутном стању тврђаве и плановима за њену обнову.

- Град Нови Сад преко Завода за заштиту споменика културе...

Pages