Тематска радионица пројекта CULTURWB

Датум: 
08.11.2017.

Позивамо Вас на прву тематску радионицу овог пројекта, koja ће се одржати у четвртак, 9. новембра 2017. године од 10:00 до 12:30 у Галерији Матице српске у Новом Саду (Трг галерија 1). 

Циљ радионице је да све заинтересоване стране упозна са циљевима, наставно-научним резултатима и значајем CULTURWB пројекта, са посебним фокусом на конкурсима за целоживотно учење, који су један од резултата пројекта. Намењени су едукацији запослених у установама културе и заштите културног наслеђа, као и другим заинтересованим лицима. Напомињемо да ће ови курсеви током трајања пројекта бити потпуно бесплатни. 

Пројекат “Јачање капацитета за промене у туризму на Западном Балкану - изградња компетенција за квалитетно управљање културним наслеђем и културним туризмом – CULTURWB ”, је координаторски пројекат Универзитета у Новом Саду из ЕУ програма Еразмус плус, започет у децембру 2016. године са трајањем до 2019. Поред Природно-математичког факултета чији је Департман за географију, туризам и хотелијерство одговоран за имплементацију активности и наставно-научне резултате пројекта, у конзорцијуму учествује још 12 институција из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе, Аустрије, Холандије и Немачке. CULTURWB пројекат у фокус ставља културни туризам као посебну област туризма која се бави дубоким културолошким искуством појединца – било на естетском, било на интелектуалном, емоционалном или психолошком нивоу.