РАЗНОБОЈНА САРАДЊА – ИПА ИНТЕРРЕГИОНАЛНИ ПРОЈЕКАТ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ МАЂАРСКА - СРБИЈА

Датум: 
19.02.2020.

Град Нови Сад је један од партнера у IPA пројекту прекограничне сарадње ''Colorful cooperation'' који се финансира из фондова програма IPA INTERREG CBC прекограничне сарадње Мађарска-Србија. Циљ пројекта је развијање свеобухватне културне стратегије за цео мађарско-српски погранични регион.

Colorful cooperation– Разнобојна сарадња, као што и сам назив наговештава, јесте разнобојна, динамична сарадња становништва и посетилаца пограничног подручја Мађарске и Србије, на чије програме су сви добродошли.

Све занитересоване очекује 139 различитих, занимљивих и узбудљивих програма, пре свега у Морахалому и на Палићу, где су отворени и културни центри како бисмо нашим мањинама обезбедили место и простор за боље упознавање и зближавање, али и у Новом Саду.

Први догађај у низу биће позоришна представа „9 година касније“ коју ће извести студенти Академије уметности у Новом Саду у сарадњи са полазницима Позоришне школе Јокаи у Бекешчаби. Редитељ је Денеш Добреи, музику је компоновао Арпад Серда, а поезију је написала Каталин Пап.

Премијерно издање представе биће одиграно у Културном центру Младост у Футогу 19. фебруара у 20 часова. Представа ће затим бити изведена на Телепу у Мађарском културном центру „Петефи Шандор“ 20. фебруара у 18 часова, Месној заједници „Ченеј“ 21 фебруара у 18 часова и 22. фебруара у 20 часова у Ковиљу у Основној школи „Лаза Костић“