Промоција књиге песама „На земљи" Стевана Брадића

Датум: 
12.12.2017.

Позивамо вас на промоцију књиге песама „На земљи" Стевана Брадића, у књижари Bulevar Books у уторак 12. децембра у 20 часова.

О књизи говоре:

Дејан Матић (уредник, песник)

Иван Раденковић (филозоф, активиста)

Бранислав Живановић (песник, критичар)

и аутор модерира Јелена Анђеловска (песникиња)

Друга песничка збирка песника и књижевног теоретичара Стевана Брадића, „На земљи", говори о граду – као простору и као позорници за разумевање друштвених кретања и тражење среће као неоствареног обећања којим сваки систем заварава своје грађане. Улице, зграде, обале реке, људи и природа која постоји на ободима града у јединству дају слику тихог, суморног света у визији лирског субјекта који ипак опомиње да сви оквири и решетке који нас окружују сачињени су од зноја пљувачке и блата који припадају свакоме од нас. Брадићева књига биће вам добар саговорник на путу пропитивања савремености, без потребе да прописује, поучава и објашњава.

Стеван Брадић пише поезију, есеје, приказе и критику, преводи са енглеског. Објавио је збирку песама „У котларници" (2013) и студију „Симулација и гастрономија" (2012). Запослен је на Одсеку за компаративну књижевност Филозофског факултета у Новом Саду. Уређује портал за књжевност, филозофију и друштвену теорију „Ризом". Живи у Новом Саду.