ПРЕДСТАВА „ЈАМИ ДИСТРИКТ“ НАКОН ГОДИНУ ДАНА ПОНОВО У НОВОМ САДУ

Датум: 
20.03.2018.

Луна-парк историје се вратио у град!

Вишеструко награђивана документарна позоришна представа о најстаријој нацији на свету „ЈАМИ ДИСТРИКТ“, у режији Кокана Младеновића, биће одиграна, након годину дана од премијере, поново у Новом Саду у четвртак, 29. марта од 19 часова у Новосадском позоришту - Újvidéki Színház. У представи глуме Исидора Симијоновић, Јелена Граовац и Нина Нешковић, текст је написала Милена Богавац, док је за оригиналну музику био задужен Марко Грубић. У представи свирају Џемал ал Кисвани и Марко Грубић из бенда „Vroom“.

Представа проблематизује питања нације и националних држава у хи-тецх свету 21. века. Нације производе ратове и ратови производе нације. Ко је први почео? Доказаће се! Нација која докаже да је еволуирала директно од мајмуна, добија наградну вожњу у луна-парку историје. Полазећи од чињенице да је нација конструкт и појам измишљен у 19. веку, ова представа поставља питање: како је деветнаестовековном изуму пошло за руком да изгледа као да био ту од увек? Да ли су нам у ери Интернета, вештачке интелигенције и савремене медицине, још увек потребне старе “добре” нације? Шта ће сменити нације и националне државе? И ко је гори: нације или корпорације? До краја 21. века, очекује се да ће већину интелектуалних и физичких послова обављати роботи. Да ли ће роботи имати националну свест? Да ли ће бити робо-родољуби и робо-патриоте? Да ли ће идеја нације завршити на сметлишту историје, или ће тамо завршити они који у њу верују? Да ли ћемо у 22. век ући у ципелама из 19. века, и да ли нас жуљују те разгажене ципеле које одавно нису лепе? Нису лепе, али да ли су удобне?...

Укључите се! У Јами Дистрикту има места за све!

Премијера је била 24. марта 2017. године у Firchie Think Tank Studio у Новом Саду

Продукцију су помогли: Битеф театар, Београд, Центар За Културу Тиват, Црна Гора, Firchie Think Tank Studio, Нови Сад, Фестивал Maszk, Сегедин, Мађарска и Сокој.

Играње представе у Новом Саду, 29. марта 2018. године се реализује уз подршку: Újvidéki Színház – Новосадско позориште, Color Media Communications, Радио 021 и Удружење за развој културе Free Space.

Цена карата: 1000 динара

Карте се могу купити радним данима од 10:00-12:00 часова и на дан представе од 17:00-19:00 часова на благајни Новосадског позоришта- Újvidéki Színház. Могу се и резервисати на телефон 021/525-552 и 021/657-2526 или на Е-маил: szinhaz@eunet.rs, ujvidekiszinhaz@yahoo.com, office@uvszinhaz.com