ОДРЖАН КОНЦЕРТ СТИПЕНДИСТА ФОНДА "МЕЛАНИЈЕ БУГАРИНОВИЋ И ЋЕРКЕ МИРЈАНЕ КАЛИНОВИЋ - КАЛИН"

Датум: 
01.03.2019.

Концерт добитника стипендије Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић-Калин“ у Новом Саду одржан је синоћ у предивном акустичном амбијенту свечане сале Градске куће у Новом Саду у организацији Музичке омладине Новог Сада.

 

Пред многобројном публиком наступили су са великим успехом добитници стипендије Фонда за школску 2018/2019. годину, ученици на одсеку за соло певање Средње музичке школе „Исидор Бајић“ из Новог Сада и студенти музичког департмана – одсек за соло певање Академије уметности у Новом Саду уз свесрдну подршку стручних сарадника пијаниста-корепетитора, такође стипендиста Фонда и студената мастер студија на Академији уметности у Новом Саду, Каје Мандић-Плавшић и Стефана Јанчића. На програму су била дела у распону од барока до 20. века иностраних (Петар Иљич Чајковски, Михаил Иванович Глинка, Гаетано Доницети, Франческо Дуранте, Фернандо Жомандреу Обрадорс, Габриел Форе, Сергеј Васиљевич Рахмањинов) и домаћих композитора (Петар Коњовић и Константин Бабић). Пред почетак концерта окупљеним љубитељима класичне музике и поштоваоцима рада Фонда обратила се Ивана Јовановић Гудурић, члан Управног одбора Фонда која је истакла значај и величину личности Меланије Бугариновић, оперске диве светске каријере чији чин покровитељства младих талената представља изузетан и редак подухват достојан дивљења.

 

Ово је први од два концерта стипендиста који се ове године организују у складу са уговором о додели стипендија,а то је уједно и жеља Меланије Бугариновић да добитници стипендије Фонда за унапређење вокалне уметности  младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић - Калин“ у Новом Саду учествују на концертима класичне музике и тиме прикажу свој таленат јавности.