ВИРТУОЗИТЕТ ПЕВАЧКОГ УМЕЋА МЛАДИХ СТИПЕНДИСТА

Датум: 
27.06.2022.

У прелепом здању Свечане сале Градске куће у Новом Саду,  у суботу 25. јуна у 20 часова одржан је пред многобројном публиком други концерт добитника стипендије Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић-Калин“ у Новом Саду за школску 2021/2022. годину.

Члан Градског већа за културу Града Новог Сада, Далибор Рожић поздравио је публику у име Градоначелника Новог Сада и одржао говор у којем је истакао да је брига о Фонду још један од показатеља да Град Нови Сад поставља културу и културно наслеђе у фокус свог деловања. Он је изразио задовољство што Град Нови Сад преко четири деценије подржава талентоване младе уметнике који су добитници ове престижне стипендије и истакао да је веома задовољан радом Фонда. 

На концерту су се представили овогодишњи стипендисти, ученици одсека соло певања Средње музичке школе „Исидор Бајић“ и студенти одсека за соло певање и одсека за клавир на Академији уметности у Новом Саду. Концерт је био успешно изведен, а стипендисти су приказали виртуозност у владању певачким умећем, изводећи захтеван репертоар иностраних композитора. На програму су била заступљена репрезентативна дела познатих светских композитора као што су Волфганг Амадеус Моцарт, Гаетано Доницети, Ђакомо Пучини, Петар Иљич Чајковски, Сергеј Васиљевич Рахмањинов и многи други.