Представљање књиге „Папирне диско кугле“ Драгославе Барзут

Датум: 
25.01.2018.

Позивамо вас да присуствујете представљању књиге „Папирне диско кугле“ у књижари Bulevar Books у четвртак, 25. јануара у 19 часова.

Учествују: Драгослава Барзут и Бојан Кривокапић

..“Папирне диско кугле" су свакако и ангажована проза, која - осим тога што мешајући фикцију и факцију тематизује положај другачијих, родних и сексуалних идентитета - на брехтовски начин позива на излазак из фикције, на храбру грађанску акцију у погледу третмана и осталих "понижених и увређених" друштвених група и слојева. Најзад, овај кратки роман није љубавни, али јесте роман о љубави, или боље речено о жудњи и одустајању од љубави, о њеној стварној немогућности и прустовској могућности књижевне евокације љубави остављене у прошлости. - Игор Перишић

Драгослава Барзут рођена је у Црвенки 1984. године. Завршила је Компаративну књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Ауторка је збирке прича "Златни метак" (2012) за коју је добила награду “Ђура Ђуканов” (2011). За причу "Најдужи је последњи сат плус бонус трацк", добила је прву награду на регионалном конкурсу за кратку причу “Изван коридора” (2011). Уредила је зборник лезбејских кратких прича са простора еx-Yу "Пристојан живот" (2013). Приче су јој преведене на македонски, енглески и немачки језик. Живи у Београду.