ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА КУЛТУРНО ЛЕТО У РУМЕНКИ-ПЕТРОВДАН

Датум: 
11.07.2022.

У организацији Културног центра „Руменка“ свечано је отворена традиционална манифестација „Културно лето у Руменки-Петровдан“, а догађају је присуствовао члан Градског већа за културу Далибор Рожић. Програм који се одвијао првог фестивалског дана био је у знаку неговања културне баштине Руменке и сећања на живот и дело Христових апостола Петра и Павла, док ће други, односно завршни, дан манифестације бити уприличен на терену ФК „Јединство“, уз традиционални наступ културно-уметничких друштава и богат музички програм.

- У широкој лепези културне понуде коју Нови Сад сваког лета изнедри, неизоставни део колорита представља свакако „Културно лето у Руменки“. Тим шаренилом и богатством различитости, наш град као Европска престоница културе, привлачи, не само поштоваоце културних садржаја са локалног нивоа, него и госте из целог света. Традиција је статус који се стиче квалитетом и доследношћу, а то су особине које су уткане у овај јединствени пројекат Културног центра „Руменка“ и зато честитам организаторима на још једној успешно реализованој манифестацији. Позивам суграђане да уживају у богатом садржају који и ове године представља симбиозу очувања културне баштине и савременог стваралаштва у култури - рекао је Далибор Рожић.

У оквиру програма, представљен је каталог „Првих пет година Културног центра Руменка“, који представља својеврсну личну карту установе од самог оснивања, а реномирани уметници Александар Саша Петровић и Сенка Недељковић уз пратећи оркестар извели су музички перформанс.