АМФИТЕАТАР МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „ИСИДОР БАЈИЋ“ ДОБИО НАЗИВ ПО БРАЧНОМ ПАРУ БЕКЛИ, ПОЧАСНИМ ГРАЂАНИМА ГРАДА НОВОГ САДА

Датум: 
06.02.2024.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић заједно са почасним грађанином Града Новог Сада Питером Беклијем присуствао je свeчаности у оквиру које је aмфитеатар на трећем спрату Музичке школе „Исидор Бајић“ понео име почасних грађана Питера и Дајане Бекли.

Далибор Рожић се обратио присутнима истакавши изузетан допринос брачног пара Бекли.
- Питер и Дајана Бекли су готово четрдесет година долазили у наш Град, а најчешће када је било најтеже. У духу најбољих традиција нашег града, били су најхрабрији, када је било најтеже. Допремали су помоћ која је спасила многе животе и личним примером нам помагали да победимо страх. Поред тога,  Друштво пријатељства Норфолк&Норич – Нови Сад, у оквиру којег су деловали, постизало је изузетне разултате у областима образовања, науке, културе, уметности, урбанизма, здравства и социјалне заштите. Музичка школа „Исидор Бајић“ и директорка Радмила Ракин Мартиновић су имали дивну идеју, коју је Град разумео, како да се успомена на наше почасне грађане овековечи. Поред дела шеталишта на Кеју, који носи име преминуле Дајане од 2020. године, од данас и амфитеатар школе симболично носи име Беклијевих, што је свакако последица осећаја колективне захвалности и поштовања Новог Сада према нашим енглеским пријатељима. Дугујемо им неизмерну захвалност на пријатељству и љубави којом су обасипали Нови Сад, а све Новосађане вечно задужили – истакао је Рожић.

Питер Бекли исказао је велику захвалност Музичкој школи и Граду Новом Саду наглашавајући да је овај догађај, поред тога што је посвећен пријатељским односима Новог Сада и Норича, уједно и леп начи да се присетимо свих оних који више нису са нама, а који су дали немерљив допринос развоју тих односа и који су бескрајно волели Нови Сад, попут његове супруге Дајане. 

Директорка Музичке школе „Исидор Бајић“ Радмила Ракин Мартиновић је истакла да само поштујући прошлост можемо ићи у будућност.

- Након што су многи значајни циљеви остварени дошао је тренутак када се треба исказати захвалност свима онима који су помогли да Музичка школа „Исидор Бајић“ буде највећа и најопремљенија у овом делу Европе, а то су свакако били и Питер и Дајана Бекли који су у најтежим тренуцима пружали помоћ, а пре свега љубав – закључила је Ракин Мартиновић.

Питер и Дајана Бекли су почасни грађани Града Новог Сада од 1993. године, а у Нови Сад из родног Норича долазе осамедесетих година као део делегације у оквиру размене просветних и спортских радника. Проглашењем за почасне грађане брачном пару Бекли Град Нови Сад је одао признање за добротворни рад, несебичну помоћ, као и допринос развоју, унапређењу и обогаћивању свих видова сарадње Новог Сада и Норича.