Festival narodnih nošnji, nakita i oglavlja „BISERNA GRANA“

Datum: 
29.09.2022.

Festival narodnih nošnji, nakita i oglavlja „BISERNA GRANA“, u organizaciji Kulturnog  centra „Mladost“ Futog, održaće se, 15. put,  u Futogu, od 29. septembra do 1.oktobra 2022.

 

Festival počinje u četvrtak 29.septembra 2022. promocijom monografije i izložbom fotografija „Od Ljubanišča do Debor“ Ljupča Milošeskog iz Makedonije. Otvaranje izložbe je u 19 časova u Galeriji KC „Mladost“ u Futogu.

U petak 30.septembra 2022, na programu Festivala je koncert „Stade se biser zlatom nizati“ na kom će nastupiti KUD „Sedmica“ iz Ugrinovaca, gosti iz Hrvatske – KUD „Lipa“ iz Semeljaca i domaćini - Ansambl narodnih pesama i igara KC Mladost Futog. Koncert počinje u 19 časova u pozorištu KC „Mladost“.

U subotu 1.oktobra 2022. u 16 časova defile učesnika Festivala krenuće sa platoa Kulturnog centra „Mladost“ do Poljoprivredne škole u Futogu, gde će u 19 časova biti priređena revija nošnji „Gledam ja, životu se raduju...“ na kojoj će nošnju svoga kraja predstaviti gosti iz zemlje i regiona. U programu, pored učesnika Festivala, nastupiće Senka Nedeljković, sopran, Aleksandar Saša Petrović, tenor, Željko Kostić, violina, Luka Petrović, klavir i DJ YEKELA

Ulaz na sve programe Festivala je besplatan.