ČLAN GRADSКOG VEĆA ZA КULTURU POSETIO ''STRIP VIКEND''

Datum: 
11.09.2021.

Petnaesto izdanje ''Novosadskog strip vikenda'', u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, ove godine održava se u obnovljenom programskom prostoru, odnosno u Fabrici u Кreativnom distriktu.

Festival je okupio neke od najznačajnijih regionalnih i domaćih strip autora, a za posetioce su upriličene izložbe, promocije novih izdanja, berza stripova, kao i berza ploča i CD-ova. Održavanje manifestacije podržao je Grad Novi Sad, a danas je ''Novosadski strip vikend'' posetio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Odavno se već na strip ne gleda samo kao na razbibrigu i zabavu, već se posmatra kao vrsta umetnosti. Strip svakako zaslužuje pažnju, jer okupira pre svega mlade ljude, mnogim velikim umetnicima upravo je strip bio inspiracija da stvore vrhunska dela, i zato Grad pozdravlja raznolikost u kulturnom životu koja dozvoljava svima da se stvaralački izraze. Studentski kulturni centar uvek je promovisao avangardne programe, alternativne sadržaje i važno je da i ta ciljna grupa umetnika i poštovalaca ima prostor u kojem može da deluje. Drago mi je što Fabrika danas izgleda ovako dobro i što već živi punim plućima, a Grad će završti veliki poduhvat da prostor Кineske četvrti u potpunosti preraste u Кreativni distrikt za kreativce i umetnike – istakao je Dalibor Rožić.

Direktor Studentskog kulturnog centra Novi Sad Obrad Škrbić zahvalio se Gradu Novom Sadu na podršci koju pruža Festivalu koji se, kako je rekao, održava na zadovoljstvo kolekcionara i ljubitelja ne samo stripa, već i muzike.

- Trudimo se da negujemo i promovišemo umetnost stripa, kao i druge vidove umetnosti, jer upravo to je naša misija – da doprinesemo raznovrsnosti kulturnog sadržaja našeg grada i unapredimo kulturnu ponudu, s posebnim akcentom na promociju i afirmisanje mladih talenata – zaključio je Obrad Škrbić.