ПЕТ ГОДИНА НОВОСАДСКОГ ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Датум: 
21.05.2024.

Новосадски дечији културни центар, једна од најмлађих установа културе Града, обележио је петогодишњицу свог постојања. Тим поводом присутнима се обратио члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

- Верујем да ће културни, образовни, уметнички и забавни програм Новосадског дечијег културног центра наставити да се успешно развија у складу са изазовима савременог доба, да ће остати мрежа подршке која ће прилагођавати формат комуникације и расти и мењати се заједно са новим генерацијама Новосађана. Град Нови Сад, путем Градске управе за културу препознаје значај и снажно подржава развој ове младе установе културе која има активно учешће у Мрежи културних станица, кроз рад Културне станице „Млин“. Новосадски дечији културни центар својим деловањем и активностима утиче на стварање једне синергије културних установа у граду, али и много шире, те промовише јединственост и разноврсност културне понуде за децу и младе. Честитам вам петогодишњицу успешног рада, уз жељу да се што више деце у Новосадском дечијем културном центру среће, дружи и плете веселе успомене једног безбрижног детињства од којег Нови Сад најбоље расте – рекао је Далибор Рожић.

Директорка Центра Ана Пантић Бернад истакла је да је само од почетка ове године кроз Центар прошло више од 2700 малишана и да је реализовано близу 90 програма. Она је такође додала да је жеља свих запослених да Новосадски дечији културни центар постане још посећенији, да буде обогаћен новим културним садржајима и тако постане прва адреса у граду када је реч о едукацији деце у области културе.

У оквиру обележавања петогодишњице организован је културно-уметнички програм на којем је наступила млада виолинисткиња Лана Зорјан и додељена су признања победницима литерарног конкурса листа „Невен“, под називом „У сну деца расту", поводом 126. годишњице рођења Десанке Максимовић, а Далибору Рожићу је додељена захвалница Центра.