ОТВОРЕН НОВОСАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ У СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

Датум: 
25.11.2021.

Прве вечери 23. Новосадског џез фестивала, који организује Културни центар Новог Сада, наступили су Модерн Арт Оркестра из Будимпеште и састав Акшани Проџект из Новог Сада.
Концертни програм биће одржан од 25. до 28. новембра у Малој сали, на сцени “Пера Добриновић” Српског народног позоришта. Овогодишњи фестивал представиће неке од најпопуларнијих састава и светски прослављене музичаре регионалне џез сцене. Модеран, класичан, несвакидашњи и квалитетан џез на сцену Српског народног позоришта доносе ансамбли из Србије, Босне и Хецеговине, Хрватске, Словеније и Мађарске.

- Новосадски џез фестивал је још једна од изузетних манифестација по којој је наш град препознатљив и која традиционално успева да задржи квалитет и аутентичност програма. Поклоници џез музике, сигуран сам, са нестрпљењем очекују овај догађај и неће ни овога пута бити разочарани, јер ћемо у наредним данима имати прилику да чујемо врхунске ансамбле и саставе. Не треба заборавити ни сјајан едукативни програм, односно радионице које држе највећи мајстори џеза и на тај начин помажу другим уметницима да остваре свој пун потенцијал. Лепо је и у овим изазовним временима чути музику уживо, наравно, уз поштовање превентивних епидемиолошких мера. Честитам организаторима што су успели да окупе светски значајне извођаче овог региона којима желим добру свирку – истакао је члан Градског већа за културу Далибор Рожић који је и отворио Фестивал.

Другог дана манифестације, музички сладокусци ће имати прилику да прате концерте Бојан Цветковић квартета и Лана Јањанин квартета. У суботу, 27. новембра из Љубљане, Новог Сада, Београда и Суботице у Српско народно позориште стиже састав Супер сакс 4, а биће одржан и концерт љубљанског састава Тео Колори & Моменто Цигано. Овогодишњи Новосадски џез фестивал затварају Синан Алимановић квартет и Ненад Василић трио.

Како је публика овог фестивала и навикла, специјална посластица биће традиционални Џем сешн у Позоришном клубу Трема, сваке вечери након концертног програма, од 22.30 часова који ће уприличити Хаус Бенд.

https://novisadjazzfestival.rs/