Одржан концерт младих добитника стипендије Фонда у Галерији Матице српске

Датум: 
30.10.2020.

У Свечаном изложбеном простору репрезентативног здања Галерије Матице српске одржан је 29. октобра у 20 часова концерт добитника стипендије Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић Калин“ у Новом Саду за школску 2019/2020. годину. Председник Управног одбора Фонда, Синиша Бокан, одржао је говор у коме је истакао значај Фонда као подршке у образовању талентованих младих уметника и подсетио да је, кроз четрдесет година постојања Фонда, формиран велики круг бивших стипендиста који сада имају озбиљне каријере у земљи и иностранству.

На концерту су се представили овогодишњи стипендисти, ученици одсека соло певања Средње музичке школе „Исидор Бајић“ и студенти одсека соло певања и одсека за клавир на Академији уметности у Новом Саду.  Стипендисти су наступили  са озбиљном дозом свесности о значају и прилици која им је указана кроз могућност и обавезу наступања пред новосадском публиком. На програму су била заступљена дела Ђузепе Вердија, Петра Иљича Чајковског, Сергеја Васиљевича Рахмањинова, Кристофа Вилибалда Глука и многих других.

Концерт је одржан уз поштовање прописаних епидемиолошких мера што је заслуга протокола Галерије Матице српске која је уступила овај предиван и акустичан простор и Музичке омладине Новог Сада, као организатора.