ИЗЛОЖБА "ЏЕПНИ ХЕРОЈИ - ПОСЛЕ"

Датум: 
19.07.2021.

У понедељак 19. јула у 19 часова у Галерији СУЛУВ биће отворена изложба Саше Васиљевића под називом "Џепни хероји - после". Изложба ће бити отворена до 6. августа 2021.

"Деца имају своје хероје! Неки излазе са слика, други са филмског платна, силазе са новинских фотографија, из стрипова, сјајни и неустрашиви у својој снази, несебичности и пожртвованости. Све своје врлине и дарове  поклањају људима, теби и мени, а да ни у једном тренутку не помисле на лични интерес, па ни живот. А, има их, ево ту у суседству, у улици, у школи. Хероји тренутка, моји „Џепни хероји“ - борци против устајале свакодневице која усисава сваку помисао на вечност. Шта после? После долазе цртежи, слике и  колажи. После долазе „моји” покушаји да одгонетнем, опишем, обележим и сакријем трагове одрастања. Остају недефинисани, избледели трансформисани исечци неког живота.  Да ли су то они хероји које знам? Не, остали су наговештаји облика као ехо постојања. Баш те тренутке покушавам да преточим у слике које сведоче о трајању и нестајању, као омаж људској краткодневици без имена и изван простора. А, можда, само рециклирам сећања на неке снове, заустављене на самом почетку!" Аутор

Саша Васиљевић (1970, Аранђеловац), студирао је математику и архитектуру у Новом Саду. Почео је да слика 1993. године. Прву самосталну изложбу слика и цртежа имао је 1997. године у Малој галерији у Аранђеловцу. У наредном периоду бавио се wеб дизајном, анимацијом, 3Д моделовањем, илустрацијом, али и пословима који нису везани за уметност стваралаштво. Свих тих година је сликао, цртао и вајао. Интензивније наставља да излаже 2014. године, када учествује на међународној изложби цртежа Галерије ОСТЕН у Скопљу. Члан је СУЛУВ–а од 2020. године. Имао је више самосталних и колективних изложби и био учесник ликовних колонија. Живи и ствара у Новом Саду.